mandag den 21. juni 2010

Sand i Sahara

Her er et par indtryk fra min nylige udflugt med VLTJ til Danmarks mærkeligst beliggende by; Thyborøn.

Thyborøn er bygget på sand. Der er ingen træer og saltet fra havet svier al vegetation, så husene ligger helt nøgne. I virkeligheden er Thyborøn en samling huse på en sandbanke, der ville være skyllet væk, hvis der ikke var så mange høfder rundt omkring byen. Men trods sand i massevis har toget, som det ses, medbragt sand.
VLTJ

Toget fra VLTJ har en noget speciel geografi - Midtjysk - i hvert fald må det siges, at Thyborøns centrale placering er noget overdreven. Men omvendt, når vi nu taler geografi, passeres Victoria Street Station på Tangen lidt syd for Thyborøn. Desværre var der ingen passagerer som skulle af eller på, og så standser toget ikke, så jeg fik ikke et billede af stationen - der er, som de berejste af læserne vil vide, et fint lille træskur med plads til 4 ventende.Thyborøn H

Endestationen er Thyborøn H. Jeg foretrækker at mene, at det er Thyborøn Hovedbanegård, men det er jo nok Havn, selvom vi holdt ved et par stationer i forstæderne.

Rundt i byen passerede jeg Brandstationen, som var rimeligt imponerende. Jo, Thyborøn er et besøg værd, selvom en af de lokale beboere skulede en del:

Tudse,
Kystcentret Thyborøn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar