lørdag den 17. december 2011

Sønderhøje


Sønderhøjene ved Kaas Hovedgaard, en kilometers penge vest for Lihme, er et fantastisk udsigtspunkt. Det er ikke det mindste overdrevet. Man forstår godt bronzealderfolkets valg af gravplads. Med Fjorden lige nedenfor som hovedfærdselsåre, og en fin linje af høje langs kystens oldtidsvej, har de placeret sig lige alfarvej for at undgå glemslen. Vore moderne tider har imidlertid gjort stedet afsides, men skønheden og storheden består.

Fra denne kæmpehøj, den største af de 3 bevarede, ses Venø (Klovvig også kaldet Nørskov Vig), Oddesundbroen, Thyholm og Jegindø og panoramaet slutter ved det fjerne Mors oppe nordpå og Kaas Skov helt tæt på mod Nordøst.

Her fra den blæsende lørdag den 10. december 2011 (dagen efter den orkanagtige storm, der tog mit tag over terassen) er det dog ikke udsigten fra, men udsigten til den største af kæmpehøjene, jeg har fotograferet. Så stormomsust var det, at det var svært at finde fodfæste på toppen for mine venner deroppe, og det var ligefremt endnu sværere at gå nedad højen mod Fjorden på vestsiden i den brutale modvind.
Det er ikke første gang, det blæser, som det ses af træerne! Mod sydvest i horisonten over den oprørte, sandgule fjord, ses den nordlige ende af Venø

 Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar