søndag den 13. maj 2012

Svirreflue

Den ligner en hveps, men er (tror jeg nok) helt ufarlig. Men den vil godt have os til at tro, at den er en - farlig - gedehams. Der mangler hvepsetalje, de lange følehorn og vingerne er jo ikke som hvepsens smalle dobbeltvinger. Jeg ved ikke, hvilken slags svirreflue, det er, men jeg er ret sikker på, at det er en flue. Den var ca. 4 cm lang. Den satte sig på min lampe en juli-dag i fjor. Er der nogen, der kender mere til dyret?
Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. interessant - men også ret umuligt emne. Jeg har forsøgt at bestemme fyren her og har hæftet mig ved den karakteristiske række af gule pletter i midtlinien samt de tofarvede ben - men jeg har altså ikke kunnet knække koden.
    God fornøjelse...

    SvarSlet
  2. Kære Jesper - tak for indsatsen. Jeg måtte også give fortabt. Men jeg har fået en anden henvendelse; om ikke det var en klæg (og nej; klæg er måske nok Niels Hausgaards svigerindes kage, men det er altså også en flue). Faktisk mener den pågældende at vide, at denne klæg er en hesteklæg (Tabanus sudeticus) - ikke at forveksle med okseklægen (Tabanus bovinus). Jeg har fundet nogle fotos på Google billedsøg - bla. i fugleognatur.dk

    SvarSlet