søndag den 2. januar 2011

Dådyr (Dama dama)

Her er en fuldskuffel dåhjort. Han luntede stille væk - ingen panik; ro på - selvom vi kom tæt forbi i bil og gjorde holdt for at se nærmere på ham og hans følge af 3 yngre hanner. Han var heldig, at det ikke var en jæger.

Billedkvaliteten er desværre ikke for god, men fanget fra bilen er det, som det kunne blive. Jeg har set mængder af råvildt, men ikke dådyr her ved sommerhuset ved Astrup Vig, Salling.

Dådyr er vist heller ikke almindelige i den her del af Jylland. Men måske breder bestanden sig?

Jeg har slået op, at med så stort et (skovlformet) gevir er hjorten mindst 5-6 år gammel - og så kaldes den af kendere fuldskuffel. Det var i hvertfald også tydeligvis den, der bestemte i det her rudel.På billedet herunder, kan man skimte det karakteristiske spejl. Jægernes siger, at der står "111", men det ligner nu mes et stort 3-tal, der er lagt ned. Om sommeren har de brunrød pels med pletter, og ligner Bambi lidt bedre.


Ser det ikke nydeligt ud, der på kæret, midt i sommerhusområdet? Et flot syn, sådan en stille 02. januar. Hyggelige naboer, og her er plads til mange flere Hjorth'er, og de skal være meget velkomne til området!
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar