søndag den 5. februar 2012

Regelbau L409A Oddesund Nord

Regelbau L409A her Oddesund Nord
Man lægger en standard. Så er det nemmere at koordinere byggeriet af en Atlantvold. Så starter man en krig (eller det var nu ham, der gjorde det). Befæster så de vigtigste steder i de besatte lande med disse bunkers, som vi nu kalder dem.

Her ved Oddesund Nord ligger stadig en del bunkere. Bl.a en  Regelbau L409A (L for Luftwaffe 409 for denne type flak eller antiluftskyts bunker bestykket med 3,7 cm antiluftskytskanon ). Så går der knap 70 år. Og sør'me jo; holdbar er den, men den er nu blevet smukkere med tiden, især hvis man går lidt tættere på.

50 m længere mod nord ligger en Scheinwerferunterstand - lyskasterbunker - en L411A til 60 cm lyskaster. L409A rummer i sin standard 525 kubikmeter beton. Syd og nord for broen ligger foruden L-regelbauten også blandt andet standardbunkers fra hæren nr. 622. I alt var der omkring 30 enheder. der er ca. 20 tilbage. Der er 3 L409A nord og 3 syd for broen.

Men nok om Stützpunkt Gruppe Oddesund som fæstning. Her fra en sommeraften 2011 var det nu kalkudtræk fra alle årene i det fri i det barske kystklima, der interesserede mig mest. Meget mærkeligt, kan man mene, men det var det nu! Jeg lader billederne tale for sig selv, ledsaget af en lille glæde ved den ny natur, i historiens stadigt åbne sår:


Se selv efter: Første afkørsel mod vest/venstre lige efter broen, hvis man kommer syd fra - sidste afkørsel før broen mod vest/højre, hvis man kommer nord fra.

Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar