mandag den 25. februar 2013

Nephew 23.02.2013


Nephew har et fjollet, intetsigende navn - og meget ofte er deres tekster helt i hegnet; direkte meningsløse. Og deres musik er som regel simpel og mørk - og unuanceret. Jeg synes dog, der er klare succeser - som den med nefalygten, den med Police Sirens And Church Bells og et par stykker fra deres nye album som  Klokken 25. Men jeg kan godt li' Simon Kvam og bandets energi. Jeg indrømmer, at deres koncert- og live-power er sjældent god. Det gav sig også udtryk i en forrygende koncert i Musikteatrets sorte box  i lørdags.


Der var straks udsolgt, og populære er de jo, samt pladeaktuelle med "Hjertestarter". Musikteatrets sorte box - Schaufuss' planlagte, men opgivne balletbygning i Holstebro, er blevet vel sagtens Danmarks bedste koncerthus til indendørs koncerter. Man går gennem et rødt rør, en slags organisk, næste kødelig tunnel ud af dagligdagen, ind i et sort foyerområde med bar og lysfliser i gulvet. Derfra ind i det meget højloftede rum, der nu bruges til stå-koncerter. Det er også holdt i sort, og føles på samme tid stort, men også intimt.

Nephew, og i særdeleshed Simon Kvam, formår at give publikum en live-koncertoplevelse ud over det sædvanlige. Det her var ingen undtagelse. Meget dygtigt crowd-control på deres spinkle sangmateriale, men god, veloplagt underholdning - og Den Sorte Box' lydforhold er helt optimale. Det blev en god aften, selv for Deres - kritiske - udsendte. 

Det lykkedes, efter en Taxa-tur til Struer, at forblive udsendt til klokken 3 ved gode venners hjælp :-)

Jeg bedømmer koncerten til (apropos "Hjertestarter"): ©©©©©©


Ingen kommentarer:

Send en kommentar