mandag den 28. november 2011

Busselton (Old) Fire Station

Der findes vist ikke den lille by eller det lille Shire i Vestaustralien, der ikke har en brandstation til et frivilligt brandkorps. Der er jo også tørt og brandfarligt en stor del af året. Den her lille brandstation er fra Busselton WA.

Den er angiveligt den anden brandstation i byen - indviet 01. juni 1936 - så der har i det mindste været en, der var 'older'. Den blev fra 1990 afløst af en tredje og mere moderne. Se nærmere på Busselton Volunteer Fire Brigades (BVFBs) hjemmeside.

Jeg kom til at tænke på billedet af Busselton Fire Station ved nyheden for et par dage siden om store skovbrande - bushfires -  netop i det sydvestlige Vestaustralien. Blandt andet i nærheden af Caves Road i Shire of Augusta-Margaret River, lidt syd for Busselton, hvor jeg kørte rundt for en lille måneds tid siden.

FESA-alerterne (Fire and Emergency Services Authority of Western Australia) om bushfires kan ses på FESAs hjemmeside. Mere end 4700 hektar skulle blandt andet være brændt nord-øst for Denmark WA i Shire of Denmark. Og den er også gal i Shire of Nannup.

Ellers er Busselton en hyggelig by med en nordvendt strand (Solen vender mao. rigtigt). Der er en enorm jetty - bropromenade - på 2 km ud i bugten, Geographe Bay, hvor der er hajer og hvaler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar