tirsdag den 3. december 2013

Vestergaard i Østerild (Østerild 3)
Vilhelm og Marie Pedersen på "Vestergaard" i Østerild fik en indbydelse pr. postkort, stemplet lørdag den 09. august 1913 i Thisted, og sikkert leveret samme dag. De skulle komme på besøg om søndagen og tage "lille Herdis og Astrid med".


Men hvordan hænger det lige sammen, når kortet begynder med "Kære Onkel og Tante!", og slutter med en venlig hilsen fra "Far og Mor og J. Skjoldborg". Jeg har ikke noget bud umiddelbart.

Måske gemmer de andre 20-30 postkort med adressat "Vestergaard" i Østerild en forklaring? Jeg har fået en stak postkort med dette omdrejningspunkt for en 30 års periode fra ca. 1905 og frem.

Jeg håber de nød hinandens selskab den søndag for lige godt 100 år siden. Minsandten, om ikke der i "Lokalhistoriske Billeder fra Thisted Kommune" under personbilleder fra Østerild dukker følgende billede op:

Set fra venstre: Astrid (f. 1909) og Herdis Pedersen (f. 1912) , Damen bagerst er måske deres mor, Marie?.

På forsiden af postkortet med indbydelsen er der noget så særpræget som et koloreret billede af Nysø Gods ved Præstø. Meget flot, men hvordan er det havnet og brugt i Thy?

Stedet er kendt som et sted, hvor billedhuggeren Thorvaldsen boede og arbejdede en tid. Der er vist en samling af hans arbejder på stedet, og han havde atelier i bl.a. et lysthus i haven.

Slottet er i flot barokstil fra omkring 1700.Det var flere spørgsmål, end svar. Men lad os nu se, når jeg vender tilbage til "Vestergaard" i Østerild på de andre postkort; jeg tror vi kommer svarene nærmere, som vi kommer til at kende familien der bedre. Lad os tales ved, som man siger.

Første afsnit findes her: SMS Anno 1910 (Østerild 1)
Andet afsnit findes her: Lønforhandling 1913 (Østerild 2)
Øvrige:
Østerild 3
Østerild 4
Østerild 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar