fredag den 17. juli 2009

Nøddebjæsk

Der var nogen, der kunne flække nødder, som havde været i mine hasselbuske. Sikkert et egern. Men der er noget om survival of the fittest, og jeg har en trappestige! Men det er nu også på høje tid at høste hasselnødder til et særligt formål. De er nemlig gode til bjæsk. Tag ca. 2 deciliter nødder.


De sidder nok lidt spredt, men normalt i rosetter af en 3-5 stykker. De skal skoldes. Så er evt. orm i det mindste er nyvaskede! Fjern bladsvøbet. det er nemmest med en grøntsagskniv. Så skal nødderne knækkes. Enten med en knækker - eller med en ren hammer.

Så dækkes de i et tæt glas (med låg) med klar snaps, og skal trække mindst 3 måneder. Derefter skal det filtreres gennem et kaffefilter og tyndes op med snaps efter smag og behag - sikkert 1:4, men start forsigtigt! Bjæsken bliver klar til efterårsferien eller i hvert fald til julefrokosterne. Så kan man mindes en dejlig varm julidag, hvor nødderne blev høstet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar