søndag den 13. juni 2010

Bremdal Strand

Bremdal er i dag en hel lille by for sig, nord for Struer - lige over dæmningen. Det har været et sommerhusområde - faktisk var det mest sommerhuse, da jeg flyttede til Struer i slutfirserne. Nu er der skole, hal og mange nye huse.

Her er et postkort-billede, der i hvert fald er over 100 år gammelt.I dag ser stedet noget anderledes ud. Konturerne er dog genkendelige (billedet nedenfor).


Men der er gnavet en del af forstranden. Som det ses, noget bag personen, har man ligefrem for nogle få år siden været nødt til at lave stenhøfder for at stoppe erosionen.

Bremdal har en fin strand, med blåt flag og badebroer, og hvis det ellers var sommer, kunne man få sig en kold dukkert. Nu kan man i stedet få en absolut iskold dukkert, men man kan også lade være. Her kan man nyde sol og strand, helt tæt på byen.

Postkortet er sendt fra Struer Jernbane Post Ekspedition - afstemplet (på AFA 54) den 13.07.1910 til Frk. Mathilde Rørdam Mullerupgaard - en herregård ved Slagelse. Kortet er underskrevet fra "Din Fader". Der står blandt andet:
"Her er dejligt Vejr og meget varmt. Jeg gaar i Vandet Kl. 6 om Morgenen - er du lige saa tidligt oppe?
Ja, lad os få noget sommer - jeg har haft god brug for min vintertrøje her i weekenden - midt i juni måned.

Udsigten fra Bremdal er skam god - nemlig bl.a. mod syd; Struer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar