lørdag den 15. september 2012

Noget om andetræk og nyt antræk


Troldandeflok på Kilen 15. september 2013 - sammen med et par af Kilens mange svaner
En kold september-lørdag har det været. Ja og dog; i læ for blæsten, og med en venlig efterårs-sol i øst, var der en hyggelig strækning langs Øster Strand på min morgen-løbetur. Dér er vidunderligt smukt. En sidste varm omfavnelse og forsikring om gensyn, tænkte jeg. Men så skyede det til. Her til aften var det rigtig koldt, da jeg gik tur langs Kilen. Dernede var også tydelige tegn på vinter-på-vej: En stor flok troldænder.


I foråret så det en overgang, til min store begejstring, ud til at en flok troldænder overvejede at yngle her ved Kilen. De svømmede ret synkront parvist rundt  Men de fik kolde svømmefødder og drog desværre videre for at lægge deres æg i en anden kurv. Sikkert til Vejlerne - eller helt til den Skandinaviske Halvø måske? Nu er nogle af dem vendt tilbage. Hyggeligt at bo nabo til en kæmpe svømmefugle-rasteplads! Også selvom de denne gang med dette rast signalerer vinter.

Med den mørke årstid tydeligt i sigte; ænder som eksponent for naturens cyklus, valgte jeg er skifte layout her på bloggen. At vende op og ned på det hele - fra sort til lyst - og at lægge Struer "skyline" fra højsommeren ind som signaturbillede i stedet for efterårsstormen fra Bovbjerg. Stormen har ellers raset mod høfden her foroven på bloggen i 5 år, og er set af 18.000, de næste besøgende her får magsvejr i sigte.

Men: Velkommen til vinteren! Og velkommen inden for her på bloggen...

1 kommentar:

  1. Jeg ku' altså ikke vænne mig til den hvide stil, så nu er tiden skruet tilbage igen. Back to black!

    SvarSlet