søndag den 11. januar 2015

2 m over dagligt vande

Promenaden ved det nye Kurbad Limfjorden, lige i vandskorpen!
Stormen "Egon" fik Fjorden til at rejse sig 2 meter over dagligt vande. Den trods alt velkendte havn her i Struer (selvom der er bygget en del nyt her på det sidste) virkede helt forandret. Som mange andre struerboere kunne jeg heller ikke dy mig for at  se forbi, for selvom det er sket en 3-4 gange i mine 27 år i Struer, så er det ikke hver dag, at vi har vand i gaderne. Her følger et par fotografier:


Havnepromenaden langs Nordea-bygningen på den gamle værftsgrund
Pælerammer-fartøjet lå helt forvildet ved sin undervandige bro, og Nordea inde i bygningen til højre var nærmest flydende. Tværs over farvandet lå Industri havnet som husblok i Venedig - dog måske knap så smukt.

De 2 små lysfyr ved havneindsejlingen, reduceret til 2 bundgarnspæle
Broer, moler og fortøjningspæle var praktisk talt væk og alt virkede nyt og fremmet. Husbåden svingede rundt for kun en trosse, og lur mig om den ikke får leje på broen, den er fortøjet ved.

Industrihavnen som en ø
Søndag morgen var der stadig fart på vandindstrømningen oppe ved Oddesund. 2-3 knob - og selvom der kun er en 400 meter bredt, er der dybt - mere end 20 meter - så er det ikke små vandmængder, vi taler om. Mens jeg stod på Havnepromenaden ved middags en halv times tid, steg vandet tydeligt stadigvæk.

Molen ved den gamle fiskerihavn
Molen med skulpturen "Sarpsborgpigen" var nærmest sunket i vandet. Skoleskibet "Marylin Anne", der ligger vinterfortøjet på sin plads for enden af molen virkede sært stort. Hvor Thybanens brobuer skiller byen fra havnen var Beredskabsstyrelsen talstærkt til stede bag deres "watertube", som de havde fyldt i går. 

Bredgade-brobuen med "water-tube"
Stormen "Bodil" hævede vandstanden højere end i dag, og da var Beredskabsstyrelsen ikke beredt, så der kom vand langt op ad Bredgade og i gågaden Østergade. Det gik bedre i dag, som det ses, men kloaksystemet har ikke klapper, så der var problemer med at holde vandet ude fra kældre, selvom der blev pumper i vildskab med 20.000 L/minuttet bag "water-tube'n".

Vand på Fjordvejen ved Brobuerne (i baggrunden)
Sådan en gang saltvand er nok ikke godt for bilens velbefindende, men skal man ud fra Vralden og Godthåbsvej var der ikke andre muligheder, selvom vejen var "lukket på grund af oversvømmelse". Springvandet neden for er Beredsskabsstyrelsens pumpe.

Fjordvejen med springvand i dagens anledning
Der er flere billeder på min Facebook.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar