lørdag den 1. oktober 2011

Er De Sportsmand?

Struer Dagblad september 1941
Sporten kort (her lige før den vigtige Cypern-kamp fredag): Eller faktisk; måske knap så meget sport og knap så kort, men tværtimod et temmelig langt reklametricks: Frode Folkvangs annonce fra september 1941 i Struer Dagblad for et B og O radioapparat er stadig virkningsfuld, selvom den omtalte landskamp Sverige - Danmark den 14.09.1941 for længst er spillet færdig på Råsunda. Resultatet skal ikke afsløres her - men klik her for kampfakta.

En begivenhed, som en landskamp, kan stadig samle Nationen. Men især under krigen var den slags et åndehul for den truede og undertrykte samt krænkede nationalfølelse. Men omvendt skurrer det lidt i ørerne - eller øjnene ved nutidig læsning af Struer Dagblad, hvor annoncen er fra. Den omtaler således - dog ikke helt konsekvent ganske vist, men ofte - de engelske flyvere som "fjendtlige" eller "fjenden", og der er altid "velsigtet" spærreild, der får dem til at opgive deres forehavende, uden at have gjort skade, hvorimod de selv blev skudt ned i hobetal.

Ved store sportsbegivenheder, skal man naturligvis rustes, appropos krig, med den nyeste elektronik, så man kan følge ordentligt med. Der sælges nye fjersyn i læssevis - og før fjernsynets tid, var det radioapparater, der skulle sælges. Som i Folkvangs reklamefremstød:
I tide bør De sikre Dem en Modtager paa hvilken De uden Forstyrrelser kan følge denne store Sportsbegivenhed.
Man kunne ovenikøbet låne den viste B og O Beolit til 360,00 kroner søndagen ove,r så man kunne forvisse sig om, hvad man nu kunne forlange af en moderne radiomodtager: Man ville:
...kunne følge Landskampen, som De overværede den paa Stockholms Stadion.
Stor pragtfuld Tone; Sparerør, Kantlysskala, Klangbund og Kortbølge - ren kræs for øregangen; og kampen blev da også rigtig spændende, som dem der har tjekket kampfakta allerede ved, og publikumn fulgte den intenst, men der var nu nok næppe nogen råben "sorte svin" efter dommer H. Fink, Tyskland.
Posted by Picasa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar