torsdag den 13. juni 2013

Bon Jovi i "Parken" 07.06.2013Stadionrock, glamrock eller...? Kært barn har mange navne, selvom de her måske i nogens øren lyder en lille smule nedsættende. Jeg vil godt vedkende mig en langvarig begejstring for Bon Jovi og forsangeren, 51-årige Jon Bon Jovis musik. Egentlig hedder han Bongiovi til efternavn, men det er blevet mere mundret, på samme måde som døbenavnet John Francis, sikkert af karrieremæssige årsager. Den 7. juni var han - og jeg i Parken.


De officielle anmeldelser i aviserne var ikke udpræget positive - den dårlige lyd i parken; selvfølgelig. det er også ret slemt visse steder, men ok midt for, fremme på plænen, synes jeg, og en flot kulisse, som det ses. Jon Bon Jovis udlængsel er som Bruce Springsteens; ud ad landevejen i en stor øse med åbne vinduer, en nossebajer og måske kæresten på passagersædet. Men samme generation og hjemstat, New Jersey, forklarer vel det. Her får man dollargrinet lige i fjæset.

Østerbro en varm solskinsaften med glade småfulde koncertgæster, der strømmer til, og får sig en lille fad eller tømmer de medbragte dåser i en stor, glad, forventningsfuld flok er jo også til at blive glad i låget af, ligesom de for en simpel provinsbo imponerende mange mennesker - 35.000 - i Parkens overdækkede hal.

Glimrende ide, det der med "1 stor menu" på bon'en for de fem fadbamser, man får på et brædt. Og så sagde Jon bare, efter en forrygende rå åbning, jeg er ikke kommet for at snakke med for at spille og feste, er I med? Så spillede han næsten 3 timer.

At der gik fadølsfest i den, og "syng med" forfladigelse, samt for meget af det gamle, det er kritik, vi der var med, kan leve med, selvom anmelderne synes, at det var dårligt, MEN DET VAR DET IKKE! Det var derfor, Deres ærbødige udsendte var til stede og ikke blev skuffet. Mon ikke det gjaldt 34.994 af de andre 35.000, selvom anmelderne meldte fra.

At koncerten ikke scorer topkarakter som unik, og en kunstnerisk oplevelse ud over det sædvanlige, så er det fordi, det var en rimelig rutinepræstation, og måske fordi, Jon Bon Jovi ikke tog sig tid til lidt verbal "dialog" med publikum. At guitaristen var ny, da den gamle var blevet fyret under touren, hørte vi ikke noget til. Musikken fungerede.

Så fra mig fik koncerten 4 af 6 stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar